Fordelene ved at spise aftensmad tidligt

De er mange. For det første er du mere tilbøjelig til at træffe bedre madvalg, når du ikke er sulten. For det andet er du mindre tilbøjelig til at spise snacks sent om aftenen, fordi du allerede er mæt efter middagen. For det tredje har du mere tid til at fordøje din mad, hvilket er vigtigt for en god nats søvn. Og for det fjerde vil du kunne tilbringe mere kvalitetstid med din familie eller din kæreste, da du ikke har travlt med at spise færdig. Så hvis du leder efter måder at forbedre dit helbred på, er det et godt sted at starte, hvis du spiser aftensmad tidligt!

Vil du gerne have mulighed for at lave mad på mindre end 30 minutter, kan du med fordel vælge at tage et nærmere kig på økologiske måltidskasser, som giver dig både oplevelsen af økologi og nem aftensmad på en og samme tid. Det kan anbefales.

Sådan gør du usunde fødevarer sundere

Du kan faktisk gøre usunde fødevarer sundere ved at foretage nogle enkle udskiftninger. Hvis du f.eks. har lyst til en burger, kan du prøve at skifte oksekødet ud med kalkun eller portobellosvampe. Du kan også skære ned på fedt og kalorier i dit måltid ved at bruge magre kødstykker, fedtfattig ost og fuldkornsbrød. Og hvis du er på udkig efter en sundere dessert, kan du prøve frugt i stedet for kage eller is. Ved at foretage disse enkle udskiftninger kan du nyde dine yndlingsretter uden at gå på kompromis med din sundhed.

20 snacks, der både er sunde og lækre

1. Frisk frugt og yoghurt

2. En håndfuld nødder

3. selleristænger med jordnøddesmør

4. fuldkornskiks med ost

5. et hårdkogt æg

6. en skål cornflakes med mælk

7. granola-barer

8. trail mix

9. risalamande med jordnøddesmør

10. kringler overtrukket med yoghurt

11. luftpoppede popcorn

12. ristede kikærter

13. en banan med mandelsmør

14. avocado toast

15. en smoothie eller juice

16. kimchi eller surkål

17. oliven eller pickles

18. mørke chokoladestykker eller kakaonibs

19. hummus med grøntsager

20. en yoghurtparfait med bær og nødder